MEER DAN 100 JAAR MOBILITEIT

Autobedrijf Van Deursen in Geldrop heeft al een rijke historie. Al ruim honderd jaar speelt mobiliteit een belangrijke rol in dit familiebedrijf. De overgrootvader van eigenaar Jos van Deursen startte in 1895 een hoef- en kachelsmederij. Het gesmeed ijzeren bedrijfslogo van destijds hangt boven de doorgang naar de tweede showroom, in de huidige, moderne showroom aan het Emopad. Al vier generaties is dit logo in bezit en hangt het nog steeds trots in het bedrijf. De smederij kreeg begin vorige eeuw steeds meer met automobiliteit te maken en Van Deursen zag daar een toekomst in. In 1930 is de smederij geheel overgegaan in een autobedrijf, wat toen nog Fordjes waren, werden in 1964 vervangen met Fiats. In de showroom staat nog een van de oude Fiat 500L, in ’71 verkocht door de grootvader van eigenaar Jos van Deursen. Hij heeft zijn eigen hoekje en vindt het daar zo gezellig dat hij liever bij ons blijft.

De smederij en het latere autobedrijf zaten honderd jaar op dezelfde locatie in het centrum van Geldrop tegenover het St. Anna ziekenhuis. In 1995 was het toch echt tijd voor een uitbreiding en voldeed het niet meer aan de eisen. Er is toen een stuk grond gekocht aan het Emopad. Deze locatie is goed bereikbaar voor iedereen dus het bouwen kon beginnen. Er werd een werkplaats en een autowasserij en showroom neergezet waaraan later nog een tweede showroom kwam. Omdat wij zelf alles hebben kunnen bepalen met de bouw hebben wij mooie parkeervakken aan laten leggen waarop u makkelijk kunt parkeren.

Toen de showroom met 350 vierkante meter uit werd gebreid kreeg ook het interieur aandacht, deze werd ingericht naar de jongste huisstijl van Fiat, lichte kleuren overheersen en de showroom is lekker open. De buitenste muren aan de straatkant zijn volledig van glas, dit om alles een open gevoel te geven en geen enkel licht is zo mooi uit als daglicht. Het nieuwe logo en merk prijkt op de gevel. Jos van Deursen is een jonge, energieke ondernemer. Hij heeft hbo marketing en management gestudeerd voordat hij als vierde generatie van de familie de leiding van het bedrijf op zich nam. Jos’ vader heet ook Jos, evenals zijn overgrootvader. ‘Mijn opa heette Jan, maar in de volksmond werd hij altijd met “Jos” aangesproken’, aldus de huidige directeur.